DER ER MERE, HVOR DET KOMMER FRA

Strandmøllen har nu sin helt egen CO2-kilde og er dermed klar til at skabe større forsyningssikkerhed for kunderne og til at bidrage til den cirkulære økonomi.

De seneste års CO2-mangel i sommermånederne i Europa har helt naturligt skabt frustrationer hos kunder, der er dybt afhængige af denne gas for at opretholde deres produktioner. Hos Strandmøllen har vi derfor haft et mål om at skabe større forsyningssikkerhed for vores kunder, så den hidtidige CO2-mangel fremover ikke skal være en trussel hver sommer.

Større forsyningssikkerhed med egen CO2-kilde
Målet er nu blevet ført ud i livet. I forbindelse med verdens største biogasanlæg i Korskro uden for Esbjerg, har vi nu bygget vores helt eget CO2-anlæg, der er det første af sin slags i Danmark.

CO2-anlægget oprenser og kondenserer den overskydende CO2 fra biogasanlægget, så det nu er muligt at dække cirka 25% af Danmarks CO2-forbrug. 

Strandmøllens GO' CO2 er godkendt af fødevarestyrelsen

Den 21. maj  var fødevare-styrelsen på inspektion på vores CO2 fabrik i Korskro. Formålet var, at få godkendt vores GO’ CO2 ifølge føde-varestyrelsen regler. Vi er derfor nu rigtig stolte over, at kunne fortælle at Strand-møllens GO’ CO2 nu er godkendt til anvendelse i fødevare. Læs rapporten

GO' CO2 - et bidrag til den cirkulære økonomi

Det nye CO2-anlæg skaber større forsyningssikkerhed, bidrager til den cirkulære økonomi og en mere bæredygtig fremtid. Der er med andre ord tale om GO’ CO2.

Produktionsprocessen bag den klimavenlige biogas fra Nature Energy resulterer nemlig i et restprodukt, som blandt andet består af CO2, der under normale omstændigheder vil få lov til at stige op i atmosfæren. Det er denne CO2, som vi oprenser og kondenserer, så den bliver genanvendelig i blandt andet levnedsmiddelindustrien til produktion af læskedrikke og som tøris til køling af fødevarer.

På den måde forlænger vi CO2’ens levetid og lader den fortsætte som en ressource til gavn for såvel kunder som miljø.