Pressemeddelse:

ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL
ER PÅ FORKANT MED CORONA-BEHANDLINGEN 

En midlertidig tank fra Strandmøllen A/S fremtidssikrer forsyningen af livsvigtig ilt til behandling af corona-patienter på Odense Universitetshospital.


De seneste uger har vi udvidet eller bistået i udvidelsen af interne forsyningsanlæg på flere hospitaler i Region Syddanmark for at sikre dem de bedst mulige rammer for behandling af corona-patienter.

I den forbindelse har Odense Universitetshospital efterspurgt en midlertidig tankforsyning med medicinsk ilt, som vi opstillede i tirsdags. Tankforsyningen skal ikke bare aflaste hospitalets eksisterende set-up, men samtidig sikre en større ilt-beholdning og give mulighed for at få tilført endnu mere ilt i tilfælde af, at flere personer kommer i intensiv behandling under genåbningen af Danmark.

”Der er desværre ikke fundet en vaccine for corona-virus endnu, og ilt er dermed det eneste lægemiddel, som kan bidrage til helbredelsen af corona-patienter. Det er derfor vigtigt for os som leverandør at være i tæt samarbejde med såvel Odense Universitetshospital som vores andre healthcare-aktører omkring behandlingen og ud fra deres risiko-betragtninger finde den mest ansvarlige løsning.

Det gælder naturligvis både i dag og i tiden fremover, for situationen kan hurtigt forværres, så det er noget, som vi må forberede os på i fællesskab og stå sammen om”, siger Jacob Charles, der er gaskonsulent inden for healthcare i Strandmøllen A/S.


FLERE NYE INITIATIVER
Lige nu udspiller der sig flere forskellige scenarier over hele verden, så vi er løbende i dialog med hospitalerne, nationale såvel som internationale brancheforeninger og naturligvis Lægemiddelstyrelsen for at sikre de mest optimale rammer for vores forsyningssikkerhed og for vores healthcare-aktører.

”Det nyeste initiativ fra vores side er en centraliseret desinfektion af ilt-flasker. Her tager vi os ganske enkelt af desinfektionen af de medicinske flasker, inden de igen indgår i vores produktion, så hospitalerne i stedet kan imødekomme kravene fra Lægemiddelstyrelsen uden at ændre procedurer eller tilføre flere ressourcer”, fortæller Michael Nørkjær, der er salgs- og produktchef for healthcare og medicinske aktører i Strandmøllen A/S.

For mere information, kontakt Michael Nørkjær, Salgs- og Produktchef, Healthcare, +45 61 62 06 14. Se mere på www.strandmollen.dk