Spritnyt CO2-anlæg bidrager til cirkulær økonomi

Strandmøllen er ved at bygge et CO2-anlæg, som kan oprense og kondensere CO2 fra Nature Energy’s kommende biogasanlæg i Korskro ved Esbjerg. Det bliver det første af sin slags i Danmark.


Strandmøllen vil bidrage til den cirkulære økonomi, hvor det er muligt, så vi sammen kan sikre bæredygtighed i fremtiden. Derfor har vi valgt at indgå et samarbejde med en af pionererne inden for biogas, nemlig Nature Energy.

GO’ CO2 – fra restprodukt til ressource

Nature Energy er ved at etablere Danmarks største biogasanlæg i Korskro uden for Esbjerg, som sikrer, at danskernes boliger i endnu højere grad bliver opvarmet med klimavenlig biogas. Hele produktionsprocessen resulterer dog i et restprodukt, som blandt andet består af CO2, der under normale omstændigheder vil få lov til at stige op i atmosfæren. Men ikke i dette tilfælde!

Samarbejdet betyder nemlig, at vi får lov til at bygge et CO2-anlæg, der kan oprense og kondensere CO2’en. På den måde bliver CO2’en en genanvendelig ressource, som kan bruges til blandt andet produktion af læskedrikke og som tøris til køling af fødevarer i levnedsmiddelindustrien. Der er med andre ord tale om GO’ CO2.

Der er ingen i Danmark, som tidligere har bygget et CO2-anlæg i forbindelse med et biogasanlæg, så det bliver det første af sin slags i Danmark. Faktisk vil CO2-anlægget producere og dække hele 25% af hele landets CO2-forbrug.