GO' CO2

Det er som før nævnt et mål for os at bidrage til den cirkulære økonomi, hvor det er muligt, og hvor vores kompetencer er stærkest, så vi kan være med til at sikre en bæredygtig fremtid.

Denne målsætning har ført til vores samarbejde med en af pionererne inden for biogas, nemlig Nature Energy, som står bag verdens største biogasanlæg i Korskro uden for Esbjerg.

GO’ CO2 – FRA RESTPRODUKT TIL RESSOURCE

Nature Energy’s biogasanlæg er med til at sikre, at danskernes boliger i endnu højere grad end tidligere bliver opvarmet med klimavenlig biogas. Hele produktionsprocessen resulterer dog i et restprodukt, som blandt andet består af CO2, der under normale omstændigheder vil få lov til at stige op i atmosfæren. Men ikke i dette tilfælde!

Vores samarbejdet betyder nemlig, at vi oprenser og kondenserer denne såkaldte REST CO2. På den måde bliver CO2’en en genanvendelig ressource, som kan bruges til blandt andet svejsning i jern- og maskinindustrien samt MA-pakning i levnedsmiddelindustrien. Der er med andre ord tale om GO’ CO2.

Der er ingen i Danmark, som tidligere har bygget et CO2-anlæg i forbindelse med et biogasanlæg, så det er det første af sin slags i Danmark. Faktisk producerer og dækker vores CO2-anlæg hele 25% af landets samlede CO2-forbrug.

Du kan få mere at vide om vores CO2-anlæg her.