Oxygenflasker set oppe fra Flammeskæring i stål

FLAMMESKÆRING

HVAD ER
FLAMMESKÆRING?

 
Flammeskæring er en forbrændingsproces, som blandt andet adskiller sig fra plasmaskæring. 

Ved flammeskæring starter du med at forvarme dit materiale – eksempelvis sort stål – med en gasflamme, som stammer fra den valgte brændgas. Du fører derefter oxygen gennem dysen i din skærebrænder, som så skaber den effektive skærestråle.

HVORDAN FUNGERER
FLAMMESKÆRING?


Forbrændingsprocessen minder meget om processen ved autogensvejsning, hvor du ligeledes har et samspil mellem henholdsvis en brændbar og en brandnærende gas. Gasserne er imidlertid ikke fuldstændig ens, da du ved flammeskæring kan vælge at bruge enten acetylen eller propan, mens du ved autogensvejsning kun bruger acetylen. 

BRUG OXYGEN
AF HØJ KVALITET
 

Du kan opnå høj snitkvalitet, høj skærehastighed og ikke mindst høj produktivitet med flammeskæring, men det kræver, at du bruger oxygen med høj renhed – gerne omkring 99,95 % afhængigt af dit materiale. Renheden er nemlig bestemmende for din udgangseffekt, din forbrænding og selvfølgelig dit sprøjt, hvor urenheder oftest vil skabe ustabilitet og derfor minimere din effektivitet.

Din skæreindsats har naturligvis også indflydelse på processen, for skæreindsatsens mundstykke kan bidrage positivt til skærehastigheden. Hvorvidt du skal bruge det ene eller andet mundstykke vil dog i mange tilfælde hænge sammen med dit gas- og materialevalg.

Mini Bertha svejse- og skæresæt

LETTERE HVERDAG
MED MINI BERTHA

 

Komplet svejse- og skæresæt, der er nem at have med i bilen til forskellige opgaver.
Med Mini Bertha får du:

 

 • Dyser
   
 • Brændere
   
 • Flaskevogn
   
 • Skæreindsats
   
 • 2 tilbageslagssikringer
   
 • 5 meter tvillingeslange
   
 • 8-liters Mini Bertha oxygen-flaske
   
 • 5-liters Mini Bertha acetylen-flaske

GASSER TIL FLAMMESKÆRING

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VIL DU SPARRE MED EN
ERFAREN GASKONSULENT? 


Hos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte.