Køb argon gas på flaske, bestil ædelgas AR som er god til MIG- og MAG svejsning, med reduktionsventil, lynkobling og kvik top Køb argon gas, bestil ædelgas AR som er god til MIG- og MAG svejsning

HVAD ER
ARGON?​


Ædelgassen argon, med den kemiske betegnelse Ar, er den mest almindelige ædelgas, da den udgør 0,93 % af Jordens atmosfære. Grundstoffet blev først opdaget af forskere i slutningen af 1800-tallet. Her førte de kvælstof (nitrogen) over glødende magnesium, som reagerer med kvælstof, og de opdagede dermed at 1/80.-del af kvælstoffet ikke reagerede med magnesium. Et nyt grundstof var blevet opdaget! Det fik navnet argon efter det græske ord ’argos’, som betyder træg eller doven. 

EGENSKABER


Argon er en farveløs, smagsløs og lugtfri gas, som hverken er brandbar eller giftig. Gassen er tungere end luft og inert, hvilket betyder at den ikke reagerer kemisk med sine omgivelser. Den er derfor velegnet som beskyttelsesgas for at forhindre oxidering ved kontakt med luft i tilfælde, hvor nitrogen er reaktivt og andre ædelgasser er for dyre. Andre egenskaber hos argon er lavt kogepunkt og relativt lav varmeledningevne.

HVAD BRUGER MAN
ARGON TIL?


Man bruger argon inden for blandt andet metalbearbejdning, analysearbejde og healthcare til en række forskellige formål, heriblandt
 

 • som beskyttelsesgas ved TIG-, MIG- og MAG-svejsning
   
 • til varme- og smelteprocesser i metalindustrien
   
 • til isolation i energibesparende vinduer
   
 • til gaschromatografi på laboratorier
   
 • til udførelse af hjertekirurgi
   
 • som kalibreringsgas
   

Fritlagt billede af mini bertha i argon, gas flaske med reduktionsventil, lynkobling og beskyttelseshætte.

FÅ 50% MERE 
MED 300 BAR


Handy 8-liters Mini Bertha flaske med 300 bar. 
Inklusiv KVIK TOP® med integreret reduktionsventil, lynkobling og beskyttelseshætte.
 

VI TILBYDER ARGON I FØLGENDE KVALITETER

Strandmøllen fremstiller i flere kvaliteter baseret på forskellige behov. Argon og argonblandinger markedsføres under følgende varemærker.

SÅDAN FREMSTILLES 
ARGON


Strandmøllen fremstiller argon på vores luftgasfabrikker i Sverige og i Danmark. Det sker i en proces, hvor atmosfærisk luft filteres, komprimeres, renses og kondenseres. Ved destillation af den flydende luft adskilles argon fra nitrogen og ilt. Efter yderlige rensning genopfyldes gassen i kryotanke/lagertanke.

 


SÅDAN KAN VI LEVERE

ARGON


Strandmøllen tilbyder forskellige leveringsmuligheder af argon og argonblandinger.
 

FLASKER: Vores standardflasker med 200 bar findes i størrelser fra 5 til 50 liter. For specielle behov kan vi også levere 2-liters flasker. MINI BERTHA er en praktisk 8-liters flaske, som har 300 bar og derfor indeholder 50% mere gas end en standardflaske på samme størrelse. MINI BERTHA har to-vejs ventil og KVIKTOP® med integreret regulator, lynkobling og beskyttelseshætte. 
 

BATTERIER: Et standardbatteri består af 12 sammenkoblede 50-liters flasker med 200 bar. Strandmøllen tilbyder også vores unikke XL-batterier bestående af 8x80-litersflasker med 300 bar. Et XL-batteri indeholder 60% mere gas end et standardbatteri.
 

KRYOBEHOLDERE: Vakuumisolerede, transporterbare beholdere til komprimeret gas findes i størrelser fra 20 til 600 liter.
 

KRYOTANKE: Strandmøllen tilbyder stationære kryotanke i størrelser fra 10-60 m 3. Vi tager os af alt fra kravsspecifikationer, projekter, installationer til undervisning og kan desuden også tage os af service samt vedligeholdelse.
 

En brochure om kviktop som er en ventil til gasflasker, let og effektiv gas flaske

FÅ FORDELE
MED KVIK TOP®


KVIK TOP®-flaskerne har et 300 bar tryk og er din genvej til en mere effektiv arbejdsdag med få og hurtige flaskeskift. Du slipper dog ikke kun for spildtid, men også for ekstra investeringer i regulatorer, da vores KVIK TOP®-flasker har både integreret reduktionsventil, lynkobling, restgasventil og afspærringsventil. Vil du vide mere?

 

MERE OM
ANVENDELSESOMRÅDER


Anvendelsesområderene er mange. Argon er den hyppigste beskyttelsesgas ved svejsning, der anvendes både som ren gas og i forskellige blandingsgasser. Gassens opgave er, at beskytte smeltet metal mod kontakt med luft for at forhindre dannelse af oxider og nitrider, hvilket ville resultere i en dårlig svejsesamling. Argon er mere ufølsom over for lysbuelængden end andre gasser, hvilket gør den velegnet til manuel svejsning, hvor det kan være svært at opretholde en konstant lysbuelængde. Ved svejsning med fuld gennemtrængning kan man anvende baggas for at beskytte svejsesamlingen selv på bagsiden. Gassen anvendes ofte som baggas ved svejsning af krævende materialer som aluminium, rustfrit stål, bronze og kobber.

 

Til stålfremstilling giver argon god beskyttelse mellem flydende metal og den omgivende atmosfære. Den blev tidligere brugt til fremstilling af glødelamper for at beskytte glødetråden mod oxidering. I elektronikindustrien anvendes argon til halvlederfremstilling. Den anvendes endda også som isolering i
termoruder.

 

Et andet anvendelsesområde for argon er skylning af rørledninger og inertering af tanke og kar i fx medicinalindustrien og den kemiske industri. På kemiske laboratorier anvendes højrent argon for kalibrering, analyser og proceskontrol. I sundhedsvæsenet anvendes gassen ved laserkirurgi, kryokirurgi og kirurgisk diatermi.