Kuldioxid (med molekylformlen CO2) er en let giftig gas, som er både lugtfri, smagsløs og farveløs. Den er hverken brandbar eller brandnærende, men fortrænger derimod ilt, hvilket er karakteristisk for gassens anvendelsesområder.
Kuldioxid er en af de to gasser, som har flest forskellige anvendelsesområder inden for flest forskellige brancher og industrier. Man bruger den fx til
kalibrering
brandslukning
drikkevandsbehandling
MA-pakning af fødevarer
laparoskopi (kikkertkirurgi)
laserskæring og lasersvejsning
produktion af planter i væksthuse
styring af oxygen-niveau i celledyrkning
bedøvelse og aflivning af mink og fjerkræ
køling af æg og sæd på fertilitetsklinikker
fremstilling af læskedrikke, danskvand og øl
MIG- og MAG-svejsning som beskyttelsesgas.
Gassen bruges naturligvis også til produktion af tøris, som du kan læse mere om her.
Der findes en række forskellige måder at producere kuldioxid på, men desværre baserer de fleste sig på fossil energi. Det er i vores øjne ikke hensigtsmæssigt i en tid, hvor vi har den nødvendige viden til at gå i en mere bæredygtig og ikke mindst cirkulær retning.
Vi producerer derfor kuldioxid ved at genanvende kuldioxiden fra et af verdens største biogasanlæg i Korskro ved Esbjerg, hvor den er et naturligt restprodukt. Her udledes kuldioxiden ikke, men sorteres derimod fra biomassen, hvorefter vi sender den igennem en syv trin lang rensningsproces, så den i sidste ende opfylder både ISBT- og EIGA-standarden. Dét kalder vi for GO’ CO2.