HELIUM

HVAD ER HELIUM?​

Helium (med molekylformlen He) er en ugiftig gas, som samtidig er farveløs, smagsløs og fuldstændig lugtfri. Gassen fortrænger ilt og er derudover inaktiv, hvilket betyder, at den hverken er brandbar eller brandnærende.

BRUG HELIUM TIL LÆKAGESØGNING, LASERSKÆRING OG LASSVEJSNING

HVAD BRUGER MAN HELIUM TIL?

Helium anvendes inden for metalindustri og forskning til blandt andet

  • lækagesøgning

  • bæregas i gaschromatografi

  • laserskæring og lasersvejsning

  • varme- og overfladebehandling

  • kalibrering og som restgas i blandinger

  • køling af magneter i MRI- og NMR-scannere.

Gassen bruges derudover også til at puste balloner op, da den er lettere end luft og som nævnt hverken er brandbar eller brandnærende.

HVORDAN FREMSTILLER MAN HELIUM?

Man udvinder primært helium fra naturgas. Her sænker man kort fortalt temperaturen så meget, at stort set alle stoffer med undtagelse af helium fortættes og bliver flydende. Herefter renses heliummet og kan efterfølgende fyldes på tanke, flasker og batterier.

HVORFOR ER MISBRUG AF HELIUM FARLIGT?

HVORFOR ER MISBRUG AF HELIUM FARLIGT?

Mange mennesker synes, at det er morsomt at lave sin stemme lysere ved at inhalere helium. Lige så mange glemmer desværre, at faren er større end underholdningsværdien. Helium fortrænger nemlig ilt, og man risikerer derfor at besvime eller ligefrem blive kvalt, når man inhalerer gassen. Vi advarer derfor kraftigt imod, at man misbruger helium.

VI KAN TILBYDE HELIUM I NEDENSTÅENDE KVALITETER

SKIFT DIT ALMINDELIGE BATTERI
UD MED ET XL-BATTERI

Det fylder mindre. Det indeholder mere gas. Det har et højere tryk. Ja, der er klare forskelle på et almindeligt batteri og vores XL-batteri, men kender du alle fordelene?