Acetylen gasflaske med kviktop ventil Flammeskæring i stål

HVAD ER
ACETYLEN?​

Acetylen (med molekylformlen C2H2) er en farveløs brændgas, som er lugtfri i helt ren tilstand. Den er karakteriseret ved at have en højere flammehastighed og flammetemperatur end de øvrige kommercielle brændgasser som fx propan.

 

EGENSKABER

Brandgassen acetylen har den højeste flammehastighed og flammetemperatur. Energien som frigøres ved forbrændingen, den høje flammetemperatur og forbrændingshastigheden i oxygen-acetylenflammen, er en direkte følge af gassens molekylestruktur. Acetylen er desuden ekstremt brandfarligt, når det blandes med oxygen.

HVAD BRUGER MAN
ACETYLEN TIL?


Man bruger acetylen i forbindelse med forskning og især metalbearbejdning til blandt andet
 

 • hård- og blødlodning
   
 • flammeskæring af stål
   
 • flammetilretning af stål
   
 • brændgas til analyseudstyr
   
 • gassvejsning (autogensvejsning)
   
 • flammerensning af beton- og stenoverflade
   
 • bestemmelse af tungmetaller på laboratorier. 

Mini bertha svejse og skæresæt med vogn og integreret reduktionsventil

KOMPLET SVEJSE-/SKÆRESÆT
SOM LETTER DIN HVERDAG


Komplet sæt med 5-liters acetylen-flaske og 8-liters oxygen flaske med 300 bar. Handy 5-liters flaske med. 
Inklusiv KVIK TOP® med integreret reduktionsventil, lynkobling og beskyttelseshætte samt en vogn, tilbageslagsventil og starlet 3-rørsbrænder.
 

VI TILBYDER ACETYLEN I FØLGENDE KVALITETER


Strandmøllen fremstiller i flere kvaliteter baseret på forskellige behov. Acetylen leveres og markedsføres under følgende varemærker.

SÅDAN FREMSTILLES 
ACETYLEN


Der er forskellige produktionsmetoder. Vi fremstiller acetylen ved at tilføre calciumkarbid til en gasgenerator, der er delvist fyldt med vand. Herefter reagerer vandet og calciumkarbiden så med hinanden og danner tilsammen acetylenet. Det hele foregår på vores produktionsanlæg i Holbæk, hvor vi også fylder vores acetylen-flasker.

 

SÅDAN KAN VI LEVERE
ACETYLEN
 

Strandmøllen tilbyder forskellige leveringsmuligheder af acetylen. 

FLASKER: Vores standardflasker findes i størrelser fra 5 til 40 liter. Vi kan også levere acetylen med KVIK TOP® i 20 og 40 liter. 
 

BATTERIER: Det er muligt at få leveret batterier med 9 og 12 flasker, som er henholdsvis 9 eller 12 sammenkoblede 50-liters flasker. Strandmøllen tilbyder også vores unikke XL-batterier bestående af 8x80-litersflasker med 300 bar. Et XL-batteri indeholder 60% mere gas end et standardbatteri.

 

FIND GASSPECIFIKATIONEN
FOR ACETYLEN


I din gasspecifikation finder du ikke kun nyttig viden om gassens egenskaber, men også information som kan være differentierende for anvendelsen af gassen.

Du kan se og downloade alle gasspecifikationerne for acetylen her.

En brochure om gassen acetylen og anvendelsesområderne

OPNÅ EN HURTIGERE SKÆRING
MED ACETYLEN


Acetylen giver en hurtigere skæring, hurtigere start inklusiv forvamning, koncenteret varmetilførsel og dermed en tydelig besparelse. Derfor er det omkostningseffektivt at benytte acetylen. Vil du vide mere?