Argonflasker Laserskærer der svejser i stål

LASERSVEJSNING

HVAD ER
LASERSVEJSNING?


Lasersvejsning er en automatisk proces, hvor man inden for industrien oftest bruger en af fire laser-typer:
 

  • CO2-laser
     
  • Fiber-laser
     
  • Diode-laser
     
  • Nd:YAG-laser.

STORE KRAV TIL
GASSERNES RENHED

 

Laserne stiller store krav til gassernes renhed, fordi renheden er essentiel for lasernes levetid og ikke mindst for den enkeltes produktivitet. Gasserne vil oftest være kuldioxid, nitrogen eller helium i enten ren form eller i en blanding, hvor der eksempelvis kan tilføjes carbonmonoxid eller oxygen.

Vi analyserer i den forbindelse hver eneste gasflaske nøje for kritiske urenheder som fx vand (H2O) og carbonhydrider (CnHm) for at sikre et minimalt indhold. Det skyldes, at disse urenheder bidrager til destabilisering af laserens energiudladning og forringelse af laserens udgangseffekt.

HVAD ER FORDELENE
VED LASERSVEJSNING?
 

Den største fordel ved at lasersvejse er, at du stort set ikke har nogle begrænsninger for, hvor tykke eller tynde materialer du kan svejse i. Det skyldes den koncentrerede varmetilførsel i laserens smalle stråle, som ikke kun bidrager til dyb indtrængning i dit materiale, men også til minimal påvirkning af resten af materialet. Det reducerer samtidig dit behov for efterbehandling væsentligt.

Lasersvejsningen er desuden med til at sikre dig ensartet kvalitet og giver dig mulighed for at opnå en høj svejsehastighed, hvilket naturligvis minimerer din svejsetid og derfor øger din produktivitet.

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VIL DU SPARRE MED EN
ERFAREN GASKONSULENT?


Har du brug for rådgivning omkring hvilken gas der passer bedst til dit behov?

Hos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte.