LASERSVEJSNING

 - i konstruktionsstål, rustfrit stål, jern,
kobber, aluminium og sølv.

 

RENHED SPILLER EN VIGTIG ROLLE

Lasersvejsning er en automatisk proces, hvor man inden for industrien oftest bruger en af fire laser-typer:

  • CO2-laser

  • Fiber-laser

  • Diode-laser

  • Nd:YAG-laser.

Laserne stiller store krav til gassernes renhed, fordi renheden er essentiel for lasernes levetid og ikke mindst for den enkeltes produktivitet. Gasserne vil oftest være kuldioxid, nitrogen eller helium i enten ren form eller i en blanding, hvor der eksempelvis kan tilføjes carbonmonoxid eller oxygen.

Vi analyserer i den forbindelse hver eneste gasflaske nøje for kritiske urenheder som fx vand (H2O) og carbonhydrider (CnHm) for at sikre et minimalt indhold. Det skyldes, at disse urenheder bidrager til destabilisering af laserens energiudladning og forringelse af laserens udgangseffekt.
 

HER ER DINE FORDELE

Den største fordel ved at lasersvejse er, at du stort set ikke har nogle begrænsninger for, hvor tykke eller tynde materialer du kan svejse i. Det skyldes den koncentrerede varmetilførsel i laserens smalle stråle, som ikke kun bidrager til dyb indtrængning i dit materiale, men også til minimal påvirkning af resten af materialet. Det reducerer samtidig dit behov for efterbehandling væsentligt.

Lasersvejsningen er desuden med til at sikre dig ensartet kvalitet og giver dig mulighed for at opnå en høj svejsehastighed, hvilket naturligvis minimerer din svejsetid og derfor øger din produktivitet.

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VIL DU VIDE MERE OM, HVAD VI KAN TILBYDE DIG?