Lattergas flaske med medicinsk kviktop Barn sidder med iltmaske

SMERTELINDRING
FOR BØRN


Procedurerelaterede smerter hos børn kan blandt andet opstå når barnet skal vaccineres, have behandlet et sår, have taget blodprøve eller lignende. Det er næsten uundgåeligt, at der ikke vil opstå disse procedurerelaterede smerter i løbet af barndommen.

Op imod 25% af alle danske voksne lider af nåleskræk, som de typisk har udviklet i barndommen, og ovenstående procedurerelaterede smerter kan ligge til grund for nåleskrækken. Derfor kan det være vigtigt, at disse proceduresmerter bliver smertelindret ved behov. 

Det er vigtigt, at huske på, at al smerte er fysisk og psykologisk, samt føles individuelt og at smerteopfattelsen bliver styret af hjernen. 

 

HVORDAN KAN 
SMERTERNE LINDRES?
 

Smerter i forbindelse med en vaccination, blodprøve eller lignende kan smertelindres ved brug af lattergas. Lattergas er en mild form for smertelindring, der virker sederende og beroligende. Lattergas har samtidig en afslappende effekt, og det kan være en hjælp ved f.eks. nåleskræk eller hvis patienten skal have en behandling, de ikke er trygge ved. 

Strandmøllen A/S tilbyder både lattergas (N2O) og Latox, som er en gasblanding (50% O2 og 50% N2O). Begge gasarter er underlagt Lægemiddelstyrelsens godkendelse, batchstyring og løbende tilsyn, da det bruges som lægemiddel. På langt de fleste sygehuse og hospitaler i Danmark bruges en gasblanding bestående af 50% Oog 50% N2O, når formålet med brugen er smertelindring. Hos Strandmøllen kaldes blandingen for Latox. 

FORDELENE VED
BRUGEN AF LATTERGAS
 

Fordelene ved brugen af lattergas er blandt andet:
 

  • Der opnås hurtig en effekt efter 3-5 minutters inhalation
     
  • Virkningen af lattergas aftager få minutter efter endt brug
     
  • Anvendelsen hæmmer ikke respirationen, og patienten er derfor stadig tilstede i forhold til omgivelserne
     
  • Inhaleres og administreres via en demand-ventil, og derfor er det patienten selv der inhalerer efter behov.

 

UNDERVISNING I BRUGEN
AF LATTERGAS

 

Lattergas bruges på mange børneafdelinger på de danske sygehuse. Det er vigtigt, at personale der håndterer lattergas har modtaget undervisning både i brugen af udstyr, men også i håndtering af børn med smerter.

Personalet hos Strandmøllen er uddannet i begge dele, og kommer gerne ud og underviser. Kontakt en gaskonsulent her. 

 

LÆGEMIDDELGASSER OG MEDICINSKE GASSER

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

RÅDGIVNING FRA EN
ERFAREN GASKONSULENTHos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for, at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte. Lad os sammen finde den bedste løsning til dig.