Lattergas flaske med medicinsk kviktop Kvinde der modtager lattergas under fødsel

SMERTELINDRING

SMERTELINDRING
UNDER FØDSEL


Kvinders opfattelse af smerter under fødsel kan variere meget fra kvinde til kvinde samt fra fødsel til fødsel. Nogle kvinder oplever få smerter, mens andre oplever det enormt smertefuldt at føde. Mange faktorer spiller ind og kan påvirke smerteopfattelsen under fødslen, eksempelvis tidligere erfaringer med smerter, fødselsforberedelse, støtte fra partner eller jordmoder, samt smertelindringsmetode. Det er vigtigt at understrege, at smerte er en individuel opfattelse, og kan føles forskelligt. 

MED ELLER UDEN
SMERTELINDRING
 

Det er meget forskelligt om kvinder vælger at føde med eller uden medicinsk smertelindring. Der er flere metoder og teknikker, der kan anvendes for at hjælpe kvinder i løbet af fødselsprocessen. En af de mest anvendte metoder på de danske hospitaler er smertelindring med lattergas.

Strandmøllen A/S tilbyder både lattergas (N2O) og Latox, som er en gasblanding (50% O2 og 50% N2O). Begge gasarter er underlagt Lægemiddelstyrelsens godkendelse, batchstyring og løbende tilsyn, da det bruges som lægemiddel. På de langt de fleste fødegange i Danmark bruges en gasblanding bestående af 50% Oog 50% N2O, når formålet med brugen er smertelindring. Hos Strandmøllen kaldes den blanding for Latox. 

BRUGEN AF 
LATTERGAS
 

Lattergas foregår altid via en demand-ventil, som enten er koblet op til et gasudtag i væggen på fødestuen eller direkte via en flaske. Lattergas virker smertelindrende ved indånding, og lindre smerter af mild til moderat styrke. Den bruges til fødende i den aktive fase. En stor fordel ved lattergas er, at den smertelindrende effekt opnås efter 3-5 minutter, og den aftager ligeså hurtigt igen. Derudover nedsætter lattergas ikke den spontane respiration eller påvirker hænodynamikken. 

Det er vigtigt, at jordemødrene kender doseringsform og udstyr, samt virkning og bivirkingsprofil. Derfor kommer personalet hos Strandmøllen A/S gerne ud og underviser, samt implementerer. 

MEDICINSK LATTERGAS TIL
DANMARKS STØRSTE FØDEAFDELING

 

Danmarks største fødeafdeling på Hvidovre Hospital hjælper årligt omkring 7.200 børn til verdenen. Siden sommeren 2021 har jordemødrene anvendt lattergas som smertelindring. Jordemødrene glæder sig over, at de nu kan lindre smerter med en medicinsk gas, som hverken påvirker cirkulationen eller kræver opvågning efterfølgende. Du kan læse hele historien her. 

Brochure med flaskeleje

HOLD STYR PÅ
DINE FLASKER

Det kan være svært at holde styr på gasflaskerne, når de transporteres rundt mellem de mange afsnit og lageret. Heldigvis kan du få hjælp af vores flaskestyringssystem, som 24 timer i døgnet giver dig overblik over de flasker, der er i rotation.

LÆGEMIDDELGASSER OG MEDICINSKE GASSER

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

RÅDGIVNING FRA EN
ERFAREN GASKONSULENTHos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for, at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte. Lad os sammen finde den bedste løsning til dig.