Oxygenflaske set oppefra Olie hældes fra et glas

SUPERKRITISK CO2

HVAD ER
SUPERKRITISK CO2?


Superkritisk CO2 er et stadie af CO2 (kuldioxid), hvor det er lige ved eller over den kritiske temperatur. Normalt bruges CO2 som gas eller frosset væske (tøris), men hvis temperaturen og trykket øges, opnås det kritiske punkt og får egenskaberne halvvejs mellem gas og væske – og dermed dannes superkritisk CO2.

 

BRED VIFTE AF
ANVENDELSESMULIGHEDER


Superkritisk CO2 har en bred vifte af anvendelsesmuligheder på tværs af industrier, og har vist sig som den bedste teknologi ved flere metoder. Eksempelvis til ekstraktion af æteriske olier såsom medicinsk cannabis. Virksomheder anvender superkritisk CO2 ved at bruge udstyr som genanvender CO2, og på den måde slipper det ikke ud i atmosfæren. 

HVAD ER FORDELENE
VED SUPERKRITISK CO2?
 

Der er mange fordele ved brugen af superkritisk CO2, og det er blandt andet
 

 • Det er ikke brændbart eller eksplosiv
   
 • Det er bakteriedræbende
   
 • Varmefølsomme materialer behandles skånsomt med superkritisk CO2
   
 • Produkter og rester er fri for opløsningsmidler
   
 • Dufte og aromaer forbliver uændrede
   
 • Rene ekstrakter fremstilles med få procestrin
   
 • Selektiv ekstraktion og fraktioneret separation er mulig
   
 • Det genanvendte CO2 er fysiologisk uskadeligt og forårsager ikke miljøproblemer, som nogle konventionelle opløsningsmidler.
Brochure med PHARMA LINE

PHARMA LINE® EFTERLEVER
ALLE KVALITETSKRAV


Strandmøllens oxygen PHARMA LINE® har en renhed på 99,6% og bruges i mange farmaceutiske og bioteknologiske produktioner.

Alle PHARMA LINE® gasser produceres efter GMP-reglerne og distribueres efter GDP-reglerne. Du kan endda spore dine gasser fra råvarer til færdigvarer ved hjælp af vores omfattende, batchstyrede dokumentation. Læs mere om de farmaceutiske gasser vi tilbyder i brochuren.

GAS TIL SUPERKRITISK CO2

PRODUKTKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

RÅDGIVNING FRA EN
ERFAREN GASKONSULENTHos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte. Lad os sammen finde den bedste løsning til dig.