Gasflasker med brint Bil der bliver tanket med brint

BRINT TIL
TRANSPORT

'
Der er stigende interesse for brinttransport inden for både privatbilisme, offentlig trafik og erhvervskørsel, fordi brint som brændstof kun udleder vand og har stort set samme rækkevidde som benzindrevne køretøjer. Brint kan med andre ord få stor betydning for, om vi som samfund kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler i 2050.

Selv har vi stor ekspertise i at producere brint til blandt andet transport og levere brint til brinttankstationer som følge af vores mangeårige engagement i Green Hydrogen og Danish Hydrogen Fuel A/S, som har været med til at styrke den danske brintinfrastruktur.

BRINTPRODUKTION OG
BRINTTANKSTATIONER


Vi har i de seneste 30 år produceret brint gennem elektrolyse af vand på vores brintanlæg i Ejby, som blandt andet er blevet brugt til kalibrering af analyseudstyr, varmebehandling af metaller og naturligvis som brændstof til transport.

I den forbindelse har vi under vores engagement i Danish Hydrogen Fuel A/S været med til at etablere fire brinttankstationer i Korsør, Brabrand ved Aarhus, Kolding og Esbjerg. I dag forsyner vi fortsat brinttankstationerne med brint, men har i 2020 også overtaget forsyningen af yderligere to brinttankstationer i Gladsaxe og Københavns Sydhavn, som særligt benyttes af hovedstadens brint-taxaer.

Brinttankstationerne er med til at styrke infrastrukturen og bidrager til, at cirka halvdelen af den danske befolkning har mindre end 15 km til nærmeste brinttankstation. Du kan få et overblik over brinttankstationerne på kortet ved siden af.

POWER-TO-X
 

Det er ikke kun til brinttankstationer, at vi leverer brint. Vi leverer også brint (og GO’ CO2) til Power-to-X-projekter, som fokuserer på grøn omstilling og skiftet fra fossile brændstoffer til miljøvenlige brændstoffer.

I PtX-projekter kombinerer forskere brint produceret på elektrolyse med enten kuldioxid eller nitrogen for at producere såkaldte E-fuels (elektrofuels), der kan bruges som drivmiddel i den tunge transport til fx skibe og fly. E-fuels er blandt andet metanol og ammoniak, og de er miljøvenlige alternativer til de fossile brændstoffer for fartøjer, som ikke kan køre, sejle eller flyve på strøm.

BRINTBILENS FORDEL
OVERFOR ELBILENHvorfor har brintbiler en klar fordel overfor elbiler? Det kan du få svaret på i vores artikel, som samtidig forklarer lighederne i bilernes motorer og ser på, hvad der er i udsigt for brinttransporten.

FÅ MERE AT VIDE OM BRINT

KONTAKT VORES GASKONSULENT

RÅDGIVNING FRA EN
ERFAREN GASKONSULENTHos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte. Lad os sammen finde den bedste løsning til dig.