LASERSKÆRING

- i aluminium, stål, metal, træ, titan og akryl.

HVORFOR LASERSKÆRING?

Laserskæring er en populær skæremetode, fordi den som udgangspunkt har høj nøjagtighed og snitkvalitet i en række materialer som fx stål og metal i forskellige tykkelser.

Her forstærkes laserens stråle ved hjælp af en linse og rammer materialets overflade med en sådan varme, at den trænger igennem materialet, som enten smelter eller fordamper. Strålen følger herefter det valgte mønster og separerer materialet.

Det er sammenlignet med flammeskæring således kun en specifik del af materialet, der berøres af skæringsprocessen, mens den øvrige overflade påvirkes minimalt.
 

HVAD ER FORDELENE?

Den høje nøjagtighed med lav risiko for deformationer og den lige så høje snitkvalitet med minimal slagger er åbenlyse fordele ved at laserskære, men de afhænger naturligvis af forholdet mellem din lasergas og dit materiale.

De primære lasergasser er oxygen og nitrogen, som hver især har fordelagtige egenskaber. Oxygen sikrer dig højere skærehastighed og er ideel til stål, da gassen er aktiv og frigør mere energi. Det står i kontrast til laserskæring med nitrogen, som er ideel til fx aluminium. Her har du nemlig lavere skærehastighed, men får til gengæld et oxidfrit snit og høj korrisionsbestandighed.

VIL DU HAVE LANG LEVETID
PÅ DIN LASER?

Så er der kun én vej at gå: Du skal bruge lasergasser i høj kvalitet og opretholde kvaliteten fra gasflasken til din laser via dit forsyningssystem. Få mere at vide i vores LAZER LINE ®-brochure.

SKÆREGASSER

LASERGASSER

GASKONCEPTER

Tag kontakt til en gaskonsulent

HAR DU BRUG FOR SPARRING OM GASVALG TIL LASERSKÆRING?