MA-PAKNING

- af fx færdigblandede salater, frugt, bagværk,
oste og forarbejdet kød.

Vidste du, at du kan forlænge din fødevares holdbarhed – og dermed din salgstid – ved at minimere dit forbrug af kemiske konserveringsmidler? Ja, det kræver faktisk kun, at du fremover pakker fødevaren i modificeret atmosfære (MAP).

Den modificerede atmosfære består af en eller ofte flere gasser, som hæmmer mikrobiel vækst samt vækst af anaerobe eller aerobe mikroorganismer. Gasserne sikrer derigennem, at fødevaren bevarer et appetitvækkende udseende, en frisk smag og den originale tekstur gennem hele salgstiden, så den fremstår attraktiv for forbrugerne. Men hvilke gasser skal du bruge til lige præcis din fødevare?
 

INGEN STANDARDLØSNINGER

Det er som udgangspunkt altid kuldioxid og nitrogen, som enten alene eller i samspil med hinanden eller oxygen skaber de mest fordelagtige rammer for din fødevare. Det afhænger af både gassernes og fødevarens egenskaber, hvorvidt du skal bruge en gas eller en blanding af flere gasser, når du MA-pakker.

Gasserne har følgende egenskaber:

  • Oxygen begrænser fremvækst af anaerobe mikroorganismer og opretholder derfor fødevarernes friskhed, hvilket gør den ideel til ferske fødevarer som fx hakket oksefars eller kyllingefileter.

  • Kuldioxid hæmmer mikrobiel vækst og bidrager til at bevare fugtigheden i fødevarer, så den kan med fordel bruges til for eksempel hårde oste, frisk pasta og selvfølgelig i læskedrikke.

  • Nitrogen reducerer fremvækst af aerobe mikroorganismer og egner sig derfor til tørre fødevarer som eksempelvis tørsaltet fisk, tørret frugt, te og krydderier.

Ingen fødevarer er ens, så book et møde eller snak med en gaskonsulent, så du kan få en løsning, som skaber de bedste forudsætninger for din unikke fødevare.

ER DU KLAR TIL AT BLIVE INSPIRERET?

Mammen Mejeri forhindrer mikrobielle vækster og forlænger sin
osts holdbarhed ved hjælp af MA-pakning med GO’ CO2. Men hvorfor
er netop CO2 så fordelagtig til fugtfølsomme mejeriprodukter?

HVILKEN BLANDING SKAL
DU BRUGE?

Det kræver ofte en sammensætning af to eller flere gasser
at skabe de mest optimale forhold for din fødevare og dens
holdbarhed.

Det afhænger blandt andet af fødevarens vandindhold,
pH-værdi og ilt-sensibilitet. Få et overblik vores mange
forskellige blandinger i vores brochure om MA-pakning.

GASSER TIL MA-PAKNING

GASKONCEPTER