MIG- OG MAG-SVEJSNING

HVAD ER
MIG- OG MAG-SVEJSNING?


Det er de allermest brugte manuelle og automatiserede svejsemetoder med (massiv) tråd, hvor lysbuen bliver skabt mellem tråden og fx det rustfrie stål. Tråden føres igennem svejsepistolen omgivet af en beskyttelsesgas og smelter sammen med stålet i et svejsebad.

HVAD ER FORSKELLEN
PÅ MIG OG MAG?


Forskellen findes i navnene. MIG står nemlig for Metal Inaktiv Gas, mens MAG står for Metal Aktiv Gas. Hvis du MIG-svejser i fx aluminium, så har den inaktive beskyttelsesgas til formål at beskytte dit aluminium mod atmosfærens ilt og undgå forbrænding. Hvis du i stedet MAG-svejser i fx rustfrit stål, så har den aktive beskyttelsesgas til hensigt at beskytte svejsebadet og være en aktiv del af smeltningen.

HVAD ER FORDELENE
VED MIG OG MAG?
 

Fordelene afhænger naturligvis af det materiale og den godstykkelse, som du svejser i. Helt overordnet er en af de største fordele den høje svejsehastighed, som er med til at sikre dig større effektivitet og dermed også en økonomisk gevinst.

Det er samtidig en fordel, at du kan holde en lang lysbuetid, og at du har frit udsyn til såvel lysbuen som svejsebadet under svejsningen.

Husk, at du med det rette valg af gas eller gasmix desuden kan minime-re sprøjt, deformationer og efterslibning.

Køb Mini Bertha - argon mix

KØB MINI BERTHA ARGONMIX
TIL MAG-SVEJSNING

 

  • 82 % Argon, 18 % Kuldioxid

  • Handy 8-liters flaske med 300 bar

  • Indeholder KVIK TOP (R) med integreret reduktionsventil, lynkoblinkg og beskyttelses hætte
     

ER DU OGSÅ TRÆT AF
FLASKESKIFT OG SPILDTID?


Skift dine almindelige flasker med 200 bar ud med vores KVIK TOP ®-flasker, som både har 300 bar og integreret reduktionsventil. Så er du garanteret længere svejsetid og færre flaskeskift.
 

OPTIMER DIN
MAG-SVEJSNING


Læs Johns artikel om, hvordan du får den mest optimale MAG-svejsning
i henholdsvis sort stål og rustfrit stål med massiv svejsetråd.

GASSER TIL MIG- OG MAG-SVEJSNING

GASKONCEPTER

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VIL DU SPARRE MED EN 
ERFAREN GASKONSULENT?


Har du brug for rådgivning omkring hvilken gas der passer bedst til dit behov?

Hos Strandmøllen får du god og ærlig rådgivning. Det er essentielt for os, at vi sørger for at du som kunde får det rigtige og mest kosteffektive udbytte.