NITROGEN FRA STRANDMØLLEN BRUGES I PRODUKTION AF LUKSUSBRØD

Strandmøllen har besøgt Casa Italias produktionsselskab Mamma Production, der fremstiller udsøgte sandwichbrød og pizzabunde. Scrocchiarella er navnet på denne brødform, som med hastig fart indtager markedet i Norden. Vi er med på produktionsrejsen, når brødene indfryses med nitrogen fra Strandmøllen.

Med Italien i blodet og et selskab, der har over 20 års erfaring i fødevarebranchen, kan administrerende direktør Denis Terrida bryste sig af at fremstille raffinerede og velsmagende produkter, som overholder de skrappeste krav til kvalitet inden for italiensk bagekunst. I brødene, der udelukkende består af italienske råvarer, er smag og konsistens de vigtigste egenskaber for at skabe et produkt i særklasse. 

Netop til konsistens, hvor både sprødhed og luftighed skal gå hånd i hånd, kræves det, ud over en bageproces på to døgn, at brødene indfryses med nitrogen vha. en særlig indfrysningsmetode. En traditionel indfrysning af fødevarer danner krystaller, som eksempelvis skader brødets sprødhed ved senere tilberedning. For at sikre de bedste og sprødeste bunde tages brødene ud af ovnen, lige før de er færdigbagt, og indfryses herefter særligt hurtigt, smagen indkapsles, og dannelsen af krystaller minimeres. Således kan Scrocchiarella til fulde leve op til sit navn, som betyder ”sprødhed” på italiensk. Som et vigtigt led i at bibeholde fugt og blødhed i brødet, anbefalede vi fra Strandmøllens side brugen af særlige, vakuumisolerede rør for at sikre et minimalt fordampningstab.
 

DANMARKS STØRSTE CRYOTANK

Strandmøllen har været med fra begyndelsen. Fra byggetilladelse af specialbygget cryotank til tilrettelæggelse af strategien omkring fryseprocesser. ”Pga. begrænsede rammer i forhold til højden i byggetilladelsen, valgte vi at opstille en liggende cryotank, som har resulteret i at blive Danmarks største,” fortæller salgschef for levnedsmiddel Jakob Bachmann, Standmøllen A/S. ”Vi er i forlængelse heraf, særligt glade for vores overvågningssystem, der holder øje med beholdningen, og sikrer en automatisk nitrogenleverance. Det ser vi en stor fordel i, da den effektive produktion opretholdes og medvirker til at sikre en vellykket kvalitetsproces”.
 

KVALITET & VELSMAG

Scrocchiarella er et brød, der adskiller sig fra andre frysevarer. Når man topper sin frosne Scrocchiarella med det ønskede fyld, har man efter få minutter i ovnen en færdigbagt pizza, som føles frisk og luftig. Smag og sprødhed skiller sig markant ud, og det resultat får man kun, når ingredienserne er omhyggeligt udvalgt med en opskrift, der kan spores helt tilbage til det antikke Rom. Denne passion for kvalitet og øje for detaljen er en inspirerende kilde til at opleve absolut velsmag i et produkt der fremstilles med stolthed.

Gas bruges i mange fag og brancher. Det er særligt noget, vi tænker over hos Strandmøllen, og derfor er det altid en gave at være med på en opdagelsesrejse, hvor gasserne beviser deres værd. Vores nitrogen er en del af en opmuntrende produkthistorie, hvor kvalitet er sat i centrum, og kan ende på din tallerken fra et førsteklasses industribageri i Farum.

 

2019