Skeljungur er et olieselskab med en mission. Missionen er at løse enkeltpersoner såvel som virksomheders energibehov hurtigt, nemt og ikke mindst i balance med omgivelser og miljø.

Det var netop årsagen til, at Skeljungur begyndte at investere i brinttankstationer og et elektrolyseanlæg, som sammen skulle være med til at bane vejen for flere brintbiler på Island.

Desværre tog det længere tid end forventet at etablere elektrolyseanlægget, da elektricitetsproducenten On Power først sent begyndte at samarbejde med Skeljungur og i den forbindelse påtog sig arbejdet med brintproduktionen. Det betød, at det var umuligt at levere brint til tankstationerne, da de åbnede, og at brintbilerne risikerede at holde stille. Skeljungur kontaktede derfor Strandmøllen direkte for at få rådgivning og finde en løsning på udfordringen.​
 

SOLID ERFARING MED BRINTPRODUKTION

Strandmøllen etablerede sit eget elektrolyseanlæg for mange år siden og blev desuden en del af Danish Hydrogen Fuel tilbage i år 2015, hvilket har givet solid erfaring inden for brintproduktion såvel som forsyning til brinttankstationer. Skeljungurs behov for rådgivning og ikke mindst brint blev derfor hurtigt afdækket.

Løsningen på Skeljungurs udfordring var at lade Strandmøllen levere brint til tankstationerne i opstartsfasen, mens Skeljungur fortsatte sit arbejde med at etablere elektrolyseanlægget. Derudover leverede Strandmøllen også udstyr til at transportere brinten ud til tankstationerne, hvilket fortsat er tilfældet den dag i dag.
 

DET KØRER FOR BRINTBILERNE

I dag er der ingen risiko for, at den bæredygtige transport er nødt til at holde stille. Islændingene kan nemlig køre rundt i deres brintbiler takket være Skeljungurs stadig stigende antal brinttankstationer og Strandmøllens brint.

Når Skeljungurs elektrolyseanlæg står færdigt og begynder at producere brint, så er der et håb om, at endnu flere brintbiler kommer til at køre rundt i det islandske landskab.

 

2018